Jasper Mulder schrijft in Interne Communicatie.
Vergaderdokter Van Vree pleit voor een radicaal andere vergadercultuur Wilbert van Vree adviseert organisaties en bedrijven over vergaderen. Een vruchtbaar werkterrein, want in het land van de polder en consensus overleggen we ons een slag in de rondte. Het gebeurt te vaak, te lang en ook niet altijd even doelmatig genoeg. Bovendien kost het klauwen met geld. Nederland laat zich meer vergaderleed welgevallen dan nodig is, aldus de vergaderdokter. Problemen en lessen in het meest prestigieuze onderdeel van interne communicatie. Vergaderen is het meest prestigieuze onderdeel van interne communicatie in organisaties, zegt vergadergoeroe Wilbert van Vree.’Wie niet optreedt in vergaderingen, valt niet op. Wie het er fout doet, wordt daarop afgerekend. Aan de vergadertafel kun je je onderscheiden en kun je falen. Alles is zichtbaar.’