In 1994 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het proefschrift Nederland als vergaderland, een onderzoek naar de ontwikkeling van het vergaderen vanaf de Middeleeuwen tot heden. Voor de Engelse bewerking van dit boek, Meetings, Manners and Civilization, the Development of Modern Meeting Behaviour won ik in 2001 de Norbert Elias Prijs.

Sinds 1994 heb ik de vergaderkosten en -cultuur van talloze organisaties geanalyseerd en door middel van uitgekiende projecten met workshops, trainingen en coaching substantiële en blijvende verbeteringen bereikt. Die organisaties zijn er flink van opgeknapt.

In het jaar van mijn promotie heb ik Vergaderkundig Bureau Van Vree opgericht, het eerste trainings- en adviesbureau dat geheel gespecialiseerd is in vergaderen.
Het is een klein en sterk klantgericht bedrijf, dat uitsluitend op maat werkt om door implementatie van een doelmatige en aangename vergadercultuur de efficiëntie in organisaties te vergroten.

Ook ben ik als docent verbonden aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van Universiteit van Amsterdam, waar ik de cursus ‘Beschaving’ verzorg voor honourstudenten.

Op basis van mijn professionele ervaringen in de wereld der vergaderaars schreef ik Van Vree’s Vergaderwijzer, een handzaam naslagwerk met best practices en tal van vergadertips. Voor gemeenteraden en raadsleden schreef ik een speciale versie.

Heeft u vragen of belangstelling voor een gesprek, coaching, onderzoek of workshop, stuur ons dan een bericht info@vergaderwijzer.nl of bel ons op 06-53846897.

Dr. Wilbert van Vree
Directeur Vergaderkundig Bureau Van Vree